برای دیدن این پست به ادامه ی مطلب بروید...
برخورد یک دنبالهدار یا سیارک با سیاره مشتری، جو این سیاره را روشن کرد و یک منجم آماتور آمریکایی اولین فردی بود که این پدیده را رصد و گزارش کرد.
این شبها مشتری پس از نیمه شب به خوبی در آسمان دیده میشود و هر شب منجمان آماتور زیادی به آن مینگرند. در ساعت 11:35 به وقت جهانی روز 10 سپتامبر، دَن پیترسون از ویسکانسین آمریکا گزارش داد که در رصد پیش از سحر با تلسکوپ 12 اینچی خود، یک درخشش 2 ثانیهای را در لبه شرقی مشتری مشاهده کرده است. وی گزارش خود را در فروم نجومی به نام آسمانهای ابری منتشر کرد. این گزارش در لینک زیر قابل مشاهده است:
گزارش دن پیترسون ازمشاهده درخشش مشتری
پس از انتشار این گزارش، اخترشناس آماتور جورج هال از تگزاس، گزارش داد که موفق شده است با تلسکوپ 12 اینچ خود این واقعه را به کمک ccd ثبت کند و فیلم تهیه شده از این درخشش در مشتری را منتشر کرد. این فیلم را میتوانید در آدرس زیر که وبگاه شخصی جورچنین درخششهایی در جو مشتری معمولا حاصل برخورد اجرامی مانند دنبالهدارها و سیارکها با جو مشتری است و نمونه معروف آن، برخورد معروف دنبالهدار تکه تکه شده شومیکر لوی با مشتری در سال 1994 بود.
این سومین بار در تاریخ است که منجمان آماتور چنین پدیدهای را برای اولین بار روی مشتری ثبت میکنند. پیش از این نیز در سالهای 2009 و 2010 گزارشهای مشابهی انجام شده بود. دو سال پیش نیز منجم آماتور ایرانی صادق قمیزاده اولین فردی بود که وقوع طوفانی بزرگ روی زحل را تشخیص داد و گزارش کرد. این اتفاق نشان میدهد که منجمان آماتور که همواره در حال رصد آسمان هستند، میتوانند در ثبت پدیدههای ناگهانی به منجمان حرفهای کمک کنند.
کپی برداری از این مطلب فقط با درج نام و لینک منبع(کولاک91)مجاز می باشد..
نظر فراموش نشه...
لایک فراموش نشه../